Vælg det rette boliglån

Når du skal købe bolig, så skal du vælge det rette boliglån. Der er nemlig mange penge at spare, hvis du sætter dig ind i markedet og finder det rette boliglån for netop dig.

Inden du begynder at kontakte forskellige banker, så skal du sætte dig ned og gennemgå hele din økonomi. Samtidig skal du finde alle de stærke sider ved din økonomiske situation.

Bankerne vil gerne undgå at påtage risiko, hvorfor du skal overbevise dem om, at du er en solid og stabil kunde.

Gode argumenter til et billigere boliglån

Boliglån GuidenNår du skal overbevise banken om, at du er en god kunde, så kan du bruge følgende argumenter. Hvis du tidligere har overholdt aftalerne med banken, så kan du bruge dette som argument. Det viser nemlig ansvar og at du kan styre din økonomi. Det gør ikke noget, hvis der har været enkelte mindre overtræk. Har du generelt overholdt dine aftaler, så er dette et stort plus.

Har du enten en god uddannelse eller et godt og sikkert job, så er dette et kæmpe aktiv i en forhandlingssituation med banken. Måske har du en uddannelse inden for et område, hvor der generelt er lav ledighed eller måske har du haft det samme job i gennem mange år. Begge dele er meget positivt.

Har du noget opsparing i forvejen, så kan du også få dit lån billigere. Det giver nemlig banken en buffer for, at du kan betale lånet tilbage igen. Det viser nemlig banken to ting.

Først of fremmest viser det banken, at du har økonomisk overskud i hverdagen, hvorfor du har kunnet lægge penge til side til opsparing. Derudover løber banken mindre risiko ved en lavere belåningsgrad, da de dermed har noget ”friværdi” op til vurdering af din bolig.

Skulle du miste dit job og må gå fra hus og hjem, så giver det banken sikkerhed at din bolig ikke er belånt for meget, så de ikke kan få deres penge tilbage.

Indhent flere tilbud på boliglån

Man bør altid indhente flere tilbud på sit boliglån, da boliglånet er en af de største økonomiske beslutninger man tager i hele livet.

Der er dermed også her, at man for alvor kan spare penge, hvis man bruger lidt tid på at finde det bedste tilbud.

Man kan både ringe til de forskellige banker og aftale et møde, men man kan også bruge en af de portaler på nettet, hvor du kan indhente uforpligtende tilbud på boliglån.

Når man har indhentet nogle tilbud, kan man eventuelt vælge de 2-3 billigste tilbud og aftale et møde med de banker. Her kan man så forhandle om yderligere rabat, og det kan bestemt lade sig gøre at forhandle om boliglån.

Bankerne vil gerne tjene penge på at låne penge til dig, bare de har en sikkerhed for at de får pengene tilbage igen. Dette skal du så overbevise dem om på et møde, hvor du viser hvem du er og præsentere din økonomiske situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *