Labrador

Find hvad du søger

Mad

Chaplon Tea – en hel verden af teer

Chaplon Tea tilbyder et stort sortiment af forskellige teer og teblandinger. Der er både grønne, sorte og hvide teer, både for sig selv og i blandinger med forskellige naturligt produkter, der giver smag og aroma til teen. Teerne kan være tilsat lakrids eller citrongræs, frugter og blomster, olier og meget andet. Tilsammen giver det en udvalg af te, hvor der findes noget til enhver lejlighed og til alles smag. Alle teerne fra Chaplon Tea er desuden økologiske og brygget efter bæredygtige principper.

Chaplon Tea med god samvittighed

Chaplon Tea er danskejet, og er en virksomhed med et stort fokus på bæredygtighed. Teerne, der bruges, er dyrket på Sri Lanka under gode forhold, både for natur og for mennesker. Al teen er økologisk, og der anvendes hverken sprøjtemidler og kunstgødning på markerne, ligesom ingen kunstige stoffer tilsættes teen efterfølgende. I øvrigt er de produkter, der tilsættes, i vid udstrækning også fra lokalområdet hvor teen dyrkes, for at undgå unødig transport.

Chaplon Tea har også fokus på de mennesker, der arbejder med teen på Sri Lanka, for at sikre dem gode arbejdsforhold. På mange teplantager arbejder folk hårdt under urimelige forhold med lav løn og lange arbejdsdage. Dette er ikke tilfældet her, hvor der gives højere løn end på mange andre plantager, og hvor en arbejdsdag højst varer seks timer, så arbejderne ikke slider sig ned i markerne. Chaplon Tea er derfor et godt valg, der støtter en bæredygtig udvikling til hele verdens bedste.

Gode råd ved brygning af te

Teer skal brygges forskelligt, og Chaplon Tea er ingen undtagelse. For at få hele smagen frem er det nødvendigt at bryggevandet har den rette temperatur – og denne varierer fra te til te. Som tommelfingerregel kan man sige, at sort te skal brygges i kogende vand, mens grøn og hvid te brygges i vand med en temperatur på omkring 80 grader. Højere temperaturer kan ødelægge teens smag. Uanset hvad skal vandet have kogt, før det bruges til brygningen, da kogningen fjerner noget af ilten i vandet, hvilket har betydning for teens egenskaber. Når der brygges grøn eller hvid te skal man blot lade vandet køle ned efterfølgende.

Når teen skal trække, er det vigtigt at bladene har plads til at udvide sig, da den fulde smag ellers ikke nødvendigvis kan frigives. Derfor er de bedre at bruge en tesi eller et teæg, der er halvt fyldt, frem for tebreve. Trækketiden har desuden en betydning, og varierer også mellem forskellige teer. Ofte er grøn og hvid tes trækketid et par minutter kortere end sort te, men det kan som regel læses på pakken hvad den nøjagtige trækketid bør være. Efter teen har trukket fjernes bladene, da der ved længere tid kan frigives en bitter smag. Er teen alligevel for tynd, er det sandsynligvis mængden af teblade, der skal øges, og ikke trækketiden, der skal være længere.