Slip af med din tandlægeskræk

Det er bestemt muligt at slippe af med sin tandlægeskræk, hvis man får den rette hjælp til dette. Det handler om at få nogle positive oplevelser ved tandlægen, hvor ens grænser aldrig bliver overskredet.

Det er derfor vigtigt at vælge en tandlæge som Tandlægerne på Østerbro, som er opmærksom på, hvor alvorligt og hæmmende tandlægeskræk kan være. Det er ikke alle tandlæger, som har lige stor fokus på dette, så vælg en tandlæge, som har det rette fokus.

Eventuelt kan du vælge en tandlæge, som har en aftale med en psykolog, som ligeledes kan være med til at hjælpe dig af med din tandlægeskræk.

Tandlægeskræk kan forsvinde med tillid

Når du oplever en tandlæge, som du har fuld tillid til, så kan dette være med til at hjælpe dig af med din tandlægeskræk.

Når du ved at dine grænser aldrig bliver overskredet og at behandlingen ikke gør ondt, så er det meget mere behageligt at være til tandlægen.

Derfor skal du have en god snak med din tandlæge inden hun starter med behandlingen, så i har en klar aftale om forløbet. Det kan være, at du gerne vil informeres inden hver lille ting, som tandlægen gør.

Dette er nemlig med til at fjerne angsten for det ukendte, og for de fleste er det rart hele tiden at blive orienteret om processen. Ligeledes skal du have en klar aftale med tandlægen om bedøvelse, så du er klar over, at tingene ikke gør ondt.

Har i rene linjer med det hele, så er det langt mindre angstprovokerende at sætte sig i tandlægestolen. Find derfor en dygtig tandlæge, som du har fuld tillid til. Så er du godt på vej mod en tid uden tandlægeskræk.

Dette kan du selv gøre

Inden du vælger tandlæge, så kig godt rundt på nettet på tandlægernes hjemmeside. Flere tandlæger har en særlig fokus på tandlægeskræk, og her er personalet ofte ekstra uddannet til at håndtere denne angst.

Vælg et par af de klinikker og tal herefter med dem i telefonen eller personligt. Herefter kan du vælge den klinik, som du har dem bedste fornemmelse af. Det handler nemlig om at du skal være tryg, hvorfor det er vigtigt du selv tager denne beslutning og har det godt med det.

Inden du skal til tandlægen skal du ikke lave for mange stressende ting, sørg for at få godt ro på kroppen og vær lidt god ved dig selv. Samtidig kan du sætte en dejlig præmie for dig selv, til når du ar klare tandlægebesøget.

På denne måde er du med til at forbinde positive ting med tandlægebesøget, og du er på vej ud af din lidelse.

Tal med venner og familie om din tandlægeskræk

Ofte hjælper det meget at tale med venner og familie om din tandlægeskræk, da det er med til at afmystificere dette. Det er en slags samtaleterapi, hvor du bruger dit netværk til støtte.

Langt de fleste ting bliver mere overskuelige, når man er i stand til at tale om dem. Det fylder mere oppe i hovedet, hvis man ikke får talt om tingene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *