Koteletter i fad giver kokken frie tøjler

Koteletter i fad er en ret, de fleste kan relatere til. Men når to mennesker snakker om koteletter i fad, er det ikke sikkert det er i nærheden af den samme ret, de taler om. Det eneste fælles fundament, der som regel er til stede, er at begge parter snakker om en ovnret, der indeholder fadkoteletter og fløde. Herudover har kokken nemlig meget frie tøjler.

Rene hvide ris er det mest gængse tilbehør til koteletter i fad. Du kan dog sagtens gøre lidt ekstra og blande risene med fx revet gulerod og kinakål. Du kan også hakke nogle ristede pinjekerner ganske fint og blande i. Dette giver en mere cremet konsistens, der passer rigtig godt til fløderetter.

Typiske ingredienser i en gang koteletter i fad

En meget simpel version af koteletter i fad her indeholder ikke et overvæld af ingredienser. Du skal bruge nogle fadkoteletter, der er gode til retten, da det er en fedtfattig kotelet. Det er også muligt at bruge nakkekoteletter, men disse er noget mere fede, hvilket ikke altid egner sig godt til en fløderet.

Når koteletter er stegt og krydret med salt og peber lægges de i et fad. Henover puttes hakkede flåede tomater, hakkede løg, lidt krydderier efter eget ønske og så fløde. Der er ikke noget fancy over denne ret, og den er ganske børnevenlig, grundet det begrænsede udvalg af ingredienser. Det er vigtigt at huske løgene, da smagen i hele saucen virkelig forstærkes meget, når der er løg i. Hvis man ikke bryder sig om konsistensen af løg, kan løgpulver anvendes i stedet. Men glem for guds skyld ikke løgsmagen i din sauce – det vil du virkelig fortryde.

Som tilbehør serveres ris og flutes, der giver et godt afbræk til en krydret flødesauce. Nogen vil også foretrække hvidløgsflutes, ris og en god blandet salat, men det er op til den enkelte at vurdere, hvordan de bedste koteletter i fad med tilbehør skal anrettes og serveres.

Hvis den simple ret ikke er kulinarisk nok

Den simple udgave af koteletter i fad kan let peppes lidt op, hvis du bruger lidt flere ingredienser. Du kan fx komme peberfrugt i, der giver en rigtig god smag til flødesaucer. Nogle bruger også majs og mange andre grøntsager.

Det er derfor kun din fantasi, der sætter grænser for, hvad der kan komme i netop dine koteletter i fad. En populær ingrediens er dog champignon. I rigtig mange opskrifter, du finder online, vil du se, at der skal champignon i fadet. Dette er en smagssag, men svampesmagen passer som regel godt til flødesaucer og ris. De fleste har jo prøvet at få mørbrad med champignon sauce og ris, og det er sjældent en skuffelse. Koteletter i fad er samme princip. Smagen af svinekød kombineret med svampe og fløde, og så hen over en god gang ris.

En sjælden gang imellem ses det at koteletterne paneres i rasp og pinjekerner inden de lægges i fadet. Dette smager godt, men paneringen bliver selvfølgelig blød. Det samme gælder, hvis man svøber koteletterne i bacon. God smag, blød bacon.

Uanset hvad man foretrækker, er en god gang koteletter lige med en hyggelig middag. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.