Med splitleasing bliver omkostninger delt

Foretager man en splitleasing er det fordi, at man både har en bil, som man bruger til privatbil og til firmabil. Det er nemlig sådan, at denne type af leasing betyder, at man har nogle omkostninger. Disse omkostninger bliver delt, hvilket er grunden til, at det hedder splitleasing da omkostningerne bliver splittet. Nærmere bestemt bliver de splittet mellem den erhvervsmæssige kørsel og den private kørsel. Det betyder i praksis, at du vil blive faktureret på forskellige fakturaer, alt efter om du kører privat eller i arbejdsøjemed. Det kan have en forskel på omkostninger, afgifter og andre regler. Men ønsker du at bruge denne samme bil, som har på grund af splitleasing til både erhverv og privat er det en god mulighed.

Splitleasing opdeler leasingkontrakt i to

Ved første øjekast kan det være, at man synes, at denne type af leasingaftale virker lidt svær at finde ud af. Måske forudser man, at man vil have mange administrative ting forbundet hermed, men det behøver slet ikke at være tilfældet. For det kan være meget nemt således, at man gør det klart hvor meget man kører som forretningsbil og som privatbil. Det kan være, at man kører 60% i sin bil som erhvervskørsel. På samme tid kører man så 40% som privatperson. Det betyder, at 60% af de omkostninger der er i forbindelse med bilen faktureres til firmaet. På den anden side vil de 40% faktureres til dig som privatperson. Der er altså to forskellige fakturaer der skal betales og det er lige præcis det, som kendetegner splitleasing.

Hos mange af de firmaer du kan vælge får du nogle ekstrating med hvis du vælger splitleasing. En ting, som du blandt andet kan få med er et benzinkort. Det betyder, at du blot kan tanke benzin uden at skulle tænke over at have et nyt kort. Det næste, som der er en fordel ved denne type af splitleasing er, at opdelingen af fakturaer klares for dig. Det vil sige, at hvis du tanker benzin på så vil fakturaen blive sendt til firmaet, der hjælper dig med splitleasing. Dernæst vil dette firma så sende to fakturaer til dig, både privat og erhverv. De vil sørge for, at det er den rette procentsats, som står på de to fakturaer. Det er dermed arbejde, som du ikke skal udføre og det gør, at du kan tænke på forretningen i stedet.

Med splitleasing er der ingen beskatning af firmabil

Der er mange fordele ved splitleasing og det er der da også mange kunder, som har fundet ud af. En af de store fordele der er, er, at der ikke er beskatning af firmabil. Det vil sige, at du udelukkende bliver faktureret en vist procentdel af bilens omkostninger. Det er en udgift du ikke kommer udenom, men til gengæld slipper du for at blive beskattet af firmabilen. Derudover vil du også opleve, at du har færre udgifter for dit firma. Kører du meget ofte som erhverv i den bil du har leaset ved hjælp af splitleasing kan det især betale sig. For på den måde vil omkostningen rent procentuelt være lavere end beskatningen, så her er der mange penge at spare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *