Disse metoder hjælper dig med at bekæmpe angst

Mindst 350.000 danskere lider af en eller anden form for angst, og det er bestemt ikke en sjov sygdom at have. Angst kan tage mange former, men de mest normale indebærer separationsangst, socialangst, panikangst og generaliseret angst. Hver sygdom har selvfølgelig forskellige konsekvenser, men fælles for dem alle er, at de forhindrer den smittede person i at have en normal hverdag. Hvis det ikke bliver behandlet, kan sygdommen fortsætte i langtid og endda forvandle sig til en kronisk sygdom, så det er enormt vigtigt, at man bliver behandlet så tidligt som muligt.

Bekæmp din angst med professionel hjælp

Der er mange mulige måder at enten mindske eller bekæmpe ens angst helt.

En af dem er via hypnose. Der er utrolig mange fagfolk, som tilbyder hypnose mod angst. Pointen med hypnose er selvfølgelig, at det fjerner ens angst. Hypnose fungerer ved, at de behandlede genvinder kontrollen over dem selv og derved slipper angsten. Hypnosen fungerer som oftest ikke lige med det samme, og man vil derfor deltage i et helt forløb. Hypnose er dog stadig en af de hurtigere metoder til at bekæmpe angst.

En anden metode til at bekæmpe angst er psykologsamtaler eller lignende. Her vil man modsat hypnosen selv få en masse redskaber til at mindske angsten. Ofte vil man måske også forsøge at finde grunden til, hvorfor man lider af angst – hvis der er en. Det er en anden måde at arbejde med angst på end hypnose, men stadig en god måde.

Behandl din angst med medicin

Hvis den professionelle hjælp ikke har virket, eller man bare ikke er interesseret i at prøve det, er der selvfølgelig også andre muligheder. Man kan eventuelt ty til medicin. Her findes to forskellige varianter.

Angstdæmpende medicin. Hvis man føler, at man trænger til at prøve medicin som metode til at bekæmpe sin angst, kan man tage til lægen og tage en snak med vedkommende. Ofte vil man snakke lidt om, hvordan angst påvirker ens dagligdag, samt hvad muligvis kan hjælpe mod det. Hvis begge parter når til enighed, kan lægen udskrive en recept til angstdæmpende medicin. Denne mulighed bliver dog fravalgt af mange, da de ikke vil proppe deres krop med diverse stoffer.

Hvis man netop ikke er interesseret i at proppe ens krops med medicin, kan man prøve forskelligt naturmedicin. En slags naturmedicin, lægen kan udskrive en recept på, er cannabisolie. Selvom intet er bevist om cannabis’ virkning, fortæller flere og flere om oliens positive effekter på forskellige psykiske sygdomme, såsom angst og depression. Cannabis har nemlig en beroligende effekt uden, at man bliver høj eller skæv.

Man behøver dog ikke en recept fra lægen, CBD kan efterhånden købes mange forskellige steder.

Det er selvfølgelig vigtigt at huske på, at resultaterne varierer meget. Nogle folk vil ikke mærke nogen forskel, nogle vil opleve at deres angst mindskes, mens den hos andre helt forsvinder. Så man skal selv tage stilling til, hvad man føler fungerer bedst og eventuelt prøve flere metoder til at bekæmpe angst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *