Skal jeg vælge en elevationsseng eller kontinentalseng?

Langt de fleste danskere ender med at stå med valget mellem en kontinentalseng og en elevationsseng, når de skal investere i en ny seng. Det er naturligvis meget forskelligt, hvad de mange danskere ender med at vælge af de to sengetyper, men én ting er dog sikkert og det er, at det er én af disse to typer af senge, du bør investere i, hvis du skal købe en ny seng. Hvad der dog hurtigt kan virke som en vanskelig proces er, at finde ud af, om du skal gå på jagt blandt udvalget af elevationssenge eller det derimod er en kontinentalseng, du skal forsøge at finde frem til. I denne artikel forsøger vi at belyse fordele og ulemper forbundet ved begge senge.

Uovertruffen komfort i begge senge

Der er ikke noget at komme efter i forhold til komforten i hverken den ene eller anden seng. Derfor er det heller ikke med udgangspunkt i komforten, at du skal foretage din beslutning. En kontinentalseng og en elevationsseng er begge bestående af tre lag, der hver især tjener deres formål. Nederste lag er en boxmadras, der fungerer som fundament og som platform for springmadrassen, der er det midterste lag. Det er – uden tvivl – springmadrassen, der bidrager med hovedparten af komforten, hvorfor det naturligvis også er denne madras, der er den vigtigste. Endvidere, så er der en topmadras som øverste madras, der giver sengen et ekstra pift af komfort for at sikre, at man kommer til at sove intet mindre end perfekt i sin seng.

Ønsker du at have muligheden for at indstille sengen?

Hvis du er typen, der godt kan lide at sove med hovedet hævet eller har behov for at sove med dine ben hævet, fordi du har været involveret i en ulykke el.lign., så kommer du selvfølgelig ikke langt med en kontinentalseng. Det er i et sådant tilfælde du vil være bedre stillet med at vælge én af de mange forskellige elevationssenge, der er at finde på det danske marked. Med en sådan seng kan du blot hæve hoved- og fodende med den medfølgende fjernbetjening, så du enten kan finde en position, du sover rigtig godt i eller indstille sengen således at du nemmere kan læse inden, du for alvor lægger dig til at sove. Derfor det også behovet for elevationsfunktionen, der er afgørende.

Vil du betale for elevationsfunktionen?

Der sidder med garanti nogle personer derude, der gerne vil have en elevationsseng, fordi de faktisk godt kan lide tanken om, at de kan indstille deres seng til at have forskellige positioner. Faktum er dog, at det langt fra er alle, der er i stand til eller har lyst til at betale den merpris, det oftest vil koste at erhverve sig en elevationsseng i stedet for en kontinentalseng. Hvis du er fast besluttet på, at du gerne vil have en elevationsseng, så skal du være indstillet på, at du skal spare lidt længere, for de mange elevationssenge er ganske enkelt bare dyrere end de mange kontinentalsenge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *