Lån til studiestart

Står du og skal til at starte på nyt studie, og du glæder dig utrolig meget. Det er da også forståeligt – alle de spændende og interessante opleveler, mennesker, samt personlige og faglige udfordringer der venter dig for ud. Der er rigtig mange ting at glæde sig til ved at starte på et nyt studie, men det kan desværre også være ret dyrt. Store udgifter som studiebøger og faste udgifter gør at det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen for mange unge studerende. Dette gør at man kommer i pressede situationer, og er nødt til at tage et lån gennem én af disse udbydere for at skabe luft i sin økonomi. Og det er der intet galt i, men det er bare vigtigt at du undersøger dine muligheder, fordi at være studerende kan også have sine fordele.

Står du og mangler penge for at få din økonomi til at køre rundt, så er der ingen grund til at du skal bøvle med banken eller andre lånetyper på markedet. For dig er et SU-lån den bedste løsning. Uanset om lånet skal bruges til boligindskud, bøger eller noget helt tredje så er denne låneform den mest passende. Og hvorfor det? Jo, fordi den er skræddersyet til studerende, som kun kan tages hvis du modtager SU. Her er den klare fordel den lave rente, hvor du under studietiden kun betaler renter af dit lån, og når du er færdig med studiet skal du tilbagebetale lånebeløbet. Sammenligner man renten på et forbrugslån og på SU-lån så ligger renten under 4 procent under dit studie, hvilket er lavere og mere fordelagtigt sammenlignet med et forbrugslån. Med et SU-lån får du udbetalt et ekstra månedligt beløb oveni din SU. Der er mulighed for at optage forskellige former for SU-lån, og lånebeløbet varier alt afhængigt, hvilken type du vælger. Før du kaster dig ud i et SU-lån så kan du blive klogere ved at læse mere her SU-lån.

Modtager du ikke SU

Er du ikke fyldt 18 år eller af en anden grund ikke kan modtage SU, så kan du desværre ikke optage et SU-lån, selvom du er startet på gymnasiet eller læser på universitetet. Er du under 18 år, er der faktisk ingen mulighed for at optage nogen form for lån. Så er du under 18 år og er presset økonomisk, så skal du prøve at undersøge andre muligheder. Her kan det være en god idé at låne af dine forældre eller andre fra familien. Er du fyldt 18 år, så er der et udvalg af online låneudbydere, som er villige til at give dig et lån. Her skal du selvfølgelig kunne opfylde de krav som de enkelte låneudbyder har. Husk altid at søge hos flere forskellige låneudbydere, fordi det er gratis og uforpligtende. Du er ikke bundet af lånet før du underskriver låneaftalen, og sender den retur. Derfor brug dette til din egen fordel og sæt dig godt ind i lånebetingelser der er stillet op i låneaftalen. Ydermere kunne det være en god idé, at du laver et budget hvor du regner dit rådighedsbeløb for at have et bedre udgangspunkt for, hvor meget du kan og burde låne. Det skal helst være sådan, at du kan tilbagebetale lånet og undgå ekstra gebyrer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *