Implementer nye julevaner med en julesweater

Har du lyst til at skabe nye traditioner i julen? En mild start kan være at investere i en julesweater.

Jul forbindes som regel med familie, hygge og traditioner. Det er den tid på året, hvor man for alvor samles om de traditionsrige begivenheder. Julen må der, for de flestes vedkommende, ikke ændres alt for meget ved. Højtiden emmer af nostalgi, og derfor skal tingene gøres på samme måde hver december. Det betyder dog ikke, at der ikke kan inkorporeres et par enkelte nye ting i den ellers klassiske danske jul. Så længe det ikke ændrer ved det store billede. TV-julekalenderen blev f.eks. først præsenteret i starten af 60’erne, men siden hen er det blevet en fast tradition i de fleste danske hjem.

Julesweateren er ligeledes en ny skik, som er ved at gøre sit indtog i Danmark. Den har været et velkendt fænomen i USA og Storbritannien i mange år. Her er det ikke unormalt at se en hel familie klædt i julesweatere, ligesom en tur i byen også sagtens kan foregå i en sweater. Som det er sket med så mange andre engelske og amerikanske traditioner, har danskerne ladet sig inspirere, og spørgsmålet er, om det efterhånden ikke bliver en fast sædvane på et tidspunkt?

Julesweateren emmer af hygge

Mange vil måske være skeptiske over for at iklæde sig en kikset julesweater, men der kan være mange gode grunde til at gøre det alligevel. For det første passer den perfekt ind i det danske begreb ”hygge”. Efter ordet har fået international anerkendelse, har danskerne virkelig taget det til sig. Vi ynder at indføre hygge i så mange sammenhænge som muligt. Især i vintermånederne, hvor alt er gråt og mørkt. Julesweateren vil være et hel ideel bidrag til hyggen. Den er varm og behagelig, og samtidig er den så utrendy, at man ikke skal tænke over, hvordan man ser ud.

Derudover er julesweateren også et dejligt komisk indslag. Den vil helt sikkert skabe grin og glæde, og det er trods alt det, julen handler om. Uanset om man vælger at tage den på inden for hjemmets fire vægge eller ude i offentligheden, vil den med garanti blive mødt med smil. Man kan selv vælge, hvor finurligt motivet skal være, og dermed hvor meget opmærksom man vil tiltrække. Med det boom, der er sket af salget af sweatere, burde der i hvert fald være noget for enhver smag.

Skab en mindeværdig jul

Forestil dig at sidde samlet med familien rundt om bordet, mens i spiller pakkeleg alle iført hver jeres julesweater. Det bliver da ikke mere hyggeligt end det? Eller hvad med at aftale med vennerne, at i alle skal have julesweater på, når i tager videre i byen efter juleaften er slut. Det vil da skabe en mindeværdig bytur. På trods af dens kiksede ry, så er julesweateren meget mere end det, og det er meget muligt, at den om nogle få år er et helt normalt syn i december måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *