Din kat skal have det rigtige kattefoder

En kat kan være et meget sart dyr. I hvert fald er det vigtigt, at din kat får lige netop det foder, som passer til dem bestemte type kat. For ligesom du selv nok ikke spiser hvad som helst, eller måske har nogle ting du ikke kan tåle, så gælder det samme for mange dyr. Blandt andet katte der både kan være allergiske eller på anden måde overfølsomme overfor bestemte ting.

Sådan vælger du det rigtige foder

For at vælge det helt rigtige foder til din kat, skal du allerede fra, at I får katten sørge for, at den får det rigtige at spise. Det skal du for, at den kan vokse ordentligt og få den rigtige næring som en ung kat skal have. Det kan allerede fra starten af være en god idé at tale med en dyrelæge, så I er sikre på, at I får den slags foder som passer til racen. Eksempelvis skal langhårede katte have andre vitaminer end katte med kort hår.

Når katten bliver lidt ældre, skal den engang i mellem både måles og vejes, sådan at den hele tiden får den rigtige kost. Det kan være, at den måske har taget lidt for meget på over en periode, og så skal den måske have noget mere slankende kost. Det kan også være, at den ikke vokser så hurtigt og meget, som en normal kat af den race gør. Og så skal den måske have noget foder, som indeholder forskellige typer af vitamintilskud.

Nogle gange kan det også ske, at en kat bliver allergisk overfor et bestemt stof, som er i almindelig kattefoder. Så skal den have en bestemt type foder, som oftest skal ordineres af lægen, for at det kan blive det helt rigtige. Det er også lægen, der skal finde frem til, hvad det mere præcist er, at din kat er allergisk overfor. Er det andet end noget, der er i foderet, er det andre forholdsregler, I skal tage.

Prisen på kattefoder svinger

Alt efter hvordan I fodrer jeres kat, om den har nogle allergier, og om I køber foder igennem dyrelægen, så kan prisen på kattefoder svinge rigtig meget. Mange køber bare deres foder i en dyrefodershop og i meget store mængder. Og så bliver det selvfølgelig billigere, end hvis I køber det igennem dyrelægen.

Derudover svinger prisen, i forhold til om I kun fodrer katten med tørfoder, eller om I også giver den vådt foder engang imellem. Det kan være sundt for katten at få noget balanceret kost, ligesom det kan for os mennesker.

Hvis din kat får allergier i forhold til kosten, så skal I overveje, hvor meget katten betyder for jer. For en allergikost til en kat kan være meget dyr, alt efter hvad det er selvfølgelig. Er det de mere almindelige allergier, som katte kan få, er foderet selvfølgelig billigere end ellers. Men generelt er allergifoder dyrere end almindeligt kattefoder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *