Det flydende guld

Hvis du har fulgt det mindste med i skønhed og plejeprodukter de seneste år, er argan olie næppe gået din næse forbi. Den gyldne marokkanske olie nyder stadig stigende popularitet og prisen derpå er ligeledes proportionelt stigende.

Arganolie er fuldstændig organisk udvindes fra træsorten Argania Spinosa, som vokser i Marokko og i Algeriet. De lokale kalder det for livets træ og det er egentligt meget retvisende idet de gyldne dråber giver nyt liv til hud og hår, når det anvendes i den daglige skønhedsrutine eller indtages i maden. Det skyldes i særdeleshed det høje indhold af E-vitamin, som fungerer som nærende agent og hurtigt absorberes. Arganolie findes i mange hudprodukter, da vitaminet holder huden sund, elastisk og hjælper med at regenerere nye hudceller, så huden altid ser frisk ud. På træet gror der argankerner som høstes og presses ved lav varme. Olien er ikke udsat for yderligere forarbejdning og du modtager som forbruger derfor et rent, organisk produkt uden skadelige tilsætningsstoffer. Se mere her.

Arganolie som helsekost

Arganolie er ikke udelukkende en kosmetisk olie, der har positiv indflydelse på dit ydre. Olien kan også indtages og sikre dig et tip-top indre velvære på grund af dens unikke sundhedsfordele. I hjemlandet anvendes olien til forebygning samt helbredelse af Diabetes, men er ligeledes kendt for at sænke kolesterol og forebygge hjerte-kar-sygdomme. Olien kan indtages på samme vis som eksempelvis olivenolie: Som dressing på salat eller som dyppelse til brød, som er en hyppig forekomst på arganoliens hjemegne. Hvis du er typen der elsker en iskold smoothie om morgenen eller i eftermiddagssolen på terrassen, så kan arganolie med fordel tilføjes den sunde blanding.

Vær dog opmærksom på, at ikke alle arganolier på markedet er fuldstændig organisk. Nogle olier sælges som naturlige varianter, men er tilsat kemikalier og besidder derfor ikke nødvendigvis de samme sunde fordele og kan direkte være farlige at indtage oralt.

Organisk hårpleje

Olien er ligeledes kendt for at stimulere hårvækst og modvirke skældannelse da olien vedligeholder hovedbundens sunde, naturlige balance. De sundhedsfremmende virkninger har gjort olien populær i frisørkredse men kan ligeledes købes i supermarkeder, på apoteket og hos materialisten. Selvom et produkt sælges som det populære arganolie, er det ikke sikkert, at produktet udelukkende indeholder olien. Arganolie er sommetider tilsat hårkure eller shampoo, men du kan typisk læse på indpakningen hvor stor en del af produktet der reelt set er arganolie.

Arganolie har en naturlig lang holdbarhedsdato og kan efter åbning holde sig op med tre år såfremt den opbevares ved stuetemperatur og i mørke. Hold ligeledes øje med filtreringsgraden af de gyldne dråber, da en ufiltreret variant af olien kan være meget hård ved huden og have den modsatte effekt af det ønskede resultat.  Hvis du vil være sikker på at få flest mulige sundhedsfordele af arganolien, bør du kigge efter varianter som hedder jomfru arganolie. Denne olie er af fineste kvalitet og du er sikker på, at det ikke er et kemisk blandingsprodukt, som potentielt gør mere skade end gavn for dig og din krop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *