Børnefødselsdag

Børn er det dejligste man som forældre kan ønske sig – vil mange mene. Men børn er ligeså meget stress, især op til deres fødselsdag. Det er nærmest blevet et must at holde en fest. De fleste børn har en drømme Disney figur – fred være med det. Men det sætter også krav til fødselsdagsfesterne. De vil rigtig gerne have alt i deres Disney figur. Nogle elsker Askepot andre Snehvide og nogle Frozen. Til fødselsdagen skal alt være gennemtænk, hvis man som forældre virkelig vil imponere den lille. Tallerknerne, krus og bestik – selv bord bug skal være gennemtænkt i de helt rigtig farver. Kun sådan vil den lille få drømme festen både med familien og børnehaven. Det kræver en del overskud fra forældre – men hvad gør forældre ikke, for at gøre deres små glade. Når de er glade og lykkelige, bliver forældrene også per automatik glad.

Børn sætter store forventninger ting deres fødselsdag, optil festen begynder de at tale om hvad de drømmer, hvad de kan lide og hvad de ønsker. Denne fest er en del af deres drøm – derfor vil man som forældre gøre alt for at opfylde alle deres ønsker. Det valgte tema skal være gennemgående, uanset om det er en lille eller stor fest – og man kan sagtens bede om hjælp fra bedsteforældre eller andre bekendte.

Jo ældre barnet bliver, ændrer temaerne også. Det er ikke længere Disnet temaer, men mere teenager temaer, for eksempel vælger de enten en favorit sanger tema eller noget så simpelt som en farve. De kan også vælge en årstid. Her er det måske en god ide at inddrage fødselaren så meget som muligt og snakke om, hvad der præcist ønskes. Det kan være svært for teenager at sætte ord på følelser og ønsker, så det vil være godt, hvis forældrene kunne få fødselaren til at sætte ord på tankerne, således få fødselaren til at reflektere over valget.

Børnefødselsdag – enhver forældres mareridt

Børnefødselsdage kan hurtigt forvandles til enhver forældres mareridt, hvis man altså ikke ved hvordan og hvorledes opgaven skal gribes an. Børnene har forventninger de formulerer som ønsker – det er vigtigt at man som forældre lytter til dem og derefter gør sit bedste for at opfylde ønsket.

Til fødselsdagen er der meget der skal være styr på – det er ikke kun tallerkner, bestik, dug og kage. Det er også hvad man byder sine gæster. For at give fødselaren den bedste fødselsdag kan man vælge også her at tage udgangspunkt i temaet. For eksempel kunne man give slik i slikposer med temaet – Askepotslikpose. Når der skal sendes invitationer til fødselsdagen kan man vælge at vise temaet ved at sende invitationer dekoreret med teamet.

Det er ikke nemt at arrangerer børnefødselsdage, men det kan hurtigt gøres lettere ved at vælge et tema. Der er meget man som forældre skal have styr på, derfor er det en fordel at bede om hjælp af bedsteforældre – især hvis man står med det hele selv. Det kan være svært at finde tid til det hele selv.

Mangler du noget til børnefødselsdagen? Så besøg Partykeep.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *